Het Nieuwe Organiseren

Het Nieuwe Organiseren (HNO)

De wereld verandert in rap tempo. Net als hoe we communiceren. Toch richten we organisaties nog steeds in volgens de principes van Scientific Management van Frederick Winslow Taylor. Gedachtegoed dat meer dan 100 jaar oud is!
Dat moet anders kunnen. Het Nieuwe Organiseren is kennis delen, co-creatie, gelijkwaardigheid en open communicatie.

Organiseren 2.0 (of 3.0?)

In dit (e)boek bedenken en ervaren we gezamenlijk hoe dat werkt en beschrijven wij de trends, ontwikkelingen en innovaties van het nieuwe organiseren.

 

Het Idee & Doel

Het Nieuwe Organiseren (HNO) is een initiatief van vier organisatieprofessionals. Het concrete einddoel is een boek. Hoe dat tot stand komt, is onderdeel van de ontdekkingstocht van een groeiende community  / netwerk van organisatie enthousiasten.

Het Nieuwe Samenwerken

We schrijven niet alleen over het Nieuwe Organiseren, we experimenteren tegelijkertijd in de praktijk. Geholpen door de nieuwste technieken en innovaties van het nieuwe werken. Meebewegend in de dynamiek van de maatschappij.

Het Wiki Boek HNO

Het Nieuwe Organiseren is de werktitel van het Wiki boek dat we samen schrijven. Iedereen kan meedoen. Op deze website kun je meelezen, reageren en meeschrijven, zoals bij Wikipedia.

Eindresultaat

Na een jaar kiezen we de belangrijkste bijdragen. Daarvan maken we een old school hardcopy boek.

Schrijf en lees mee!

Heb jij ervaringen, ideeën of dromen over het Nieuwe Organiseren? Deel ze hier!

 

 

 

 

Huidige thema's

 

 

 

 

Het Nieuwe Organiseren:

Een initiatief waar iedereen zich bij kan aansluiten Het Nieuwe Organiseren is een initiatief van Marjolein Hesselink, Bonne Datema, Jeroen van der Zijde en Diederik Starreveld. Laatstgenoemde liep al jaren met het idee rond dat de huidige manier van organiseren misschien wel innovatiever en duurzamer moet en kan.

Vervolg van Het Nieuwe Werken

Inhakend op de trend die gestart is met Het Nieuwe Werken (vooral vanuit het perspectief van de werknemer) is Het Nieuwe Organiseren gericht op het perspectief van de ondernemer in ons.

Nederlandse Stichting voor Psychotechniek

Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSVP). NSVP maakt zich sterk voor mens en werk. De stichting wil bereiken dat mensen hun capaciteiten optimaal kunnen benutten en ontwikkelen in hun werk. Kennisontwikkeling en kennisuitwisseling zijn haar belangrijkste activiteiten.

 

Schrijf ook mee:
Deel je kennis, leer van anderen en lever je (tekstuele) bijdrage

 

 

Door mee te schrijven kun je kennis en ervaringen delen met andere schrijvers. Door op elkaar te reageren en zelfs teksten aan te dragen, aan te vullen of te verbeteren wordt de kwaliteit van de inhoud beter.

Van Wiki Boek naar echt boek

Het Wiki boek wordt online geschreven met behulp van een wiki programma. De beste bijdragen worden na een jaar samengevoegd tot een echt boek dat gepubliceerd wordt door uitgeverij Van Gorcum.

Jouw bijdrage in een echt boek

Door mee te doen word je mede auteur en komt je naam mogelijk bij een hoofdstuk te staan, of misschien zelfs wel op de kaft. Iedereen kan en mag meedoen!

Actieve deelnemers:

 1443
Afbeelding van Diederik Starreveld
Diederik Starreveld 443 bijdragen geleverd
2109
Afbeelding van Jeroen van der Zijde
Jeroen van der Zijde 109 bijdragen geleverd
367
Afbeelding van Petra Meijssen
Petra Meijssen 67 bijdragen geleverd
428
Afbeelding van Melissa Jonker
Melissa Jonker 28 bijdragen geleverd
511
Afbeelding van Edu Feltmann
Edu Feltmann 11 bijdragen geleverd
69
Afbeelding van Marjolein Hesselink
Marjolein Hesselink 9 bijdragen geleverd